Font Bug, what's the cause?

Questions about the LÖVE API, installing LÖVE and other support related questions go here.
Forum rules
Before you make a thread asking for help, read this.
Post Reply
User avatar
dizzykiwi3
Citizen
Posts: 54
Joined: Tue Jan 14, 2014 2:03 am

Font Bug, what's the cause?

Post by dizzykiwi3 » Sat Jul 29, 2017 5:53 pm

Screen Shot 2017-07-22 at 9.55.32 PM.png
Screen Shot 2017-07-22 at 9.55.32 PM.png (11.57 KiB) Viewed 1193 times
Screen Shot 2017-07-29 at 1.52.41 PM.png
Screen Shot 2017-07-29 at 1.52.41 PM.png (11.54 KiB) Viewed 1193 times

I've noticed on a very few handful of occasions that a certain character in my typeface will appear glitched, as pictured above. However, upon restarting the program, the character is back to normal. This has happened a few handful of times, and every time restarting the game will fix it, even if I just started the game in the first place and the bug appeared.

Does anyone know what causes this? My game has a lot of scaling/camera work, could that be the issue?

User avatar
raidho36
Party member
Posts: 1931
Joined: Mon Jun 17, 2013 12:00 pm

Re: Font Bug, what's the cause?

Post by raidho36 » Sat Jul 29, 2017 7:05 pm

Pretty sure that's your GPU starting to fail, having it's memory getting corrupt on the fly; re: importance of good airflow through the case. Or maybe it's a faulty driver.

User avatar
bartbes
Sex machine
Posts: 4946
Joined: Fri Aug 29, 2008 10:35 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Font Bug, what's the cause?

Post by bartbes » Sat Jul 29, 2017 8:42 pm

I remember there was a bug like this where some font data got corrupted. I think that was fixed a while back though. Are you on an old version?

User avatar
dizzykiwi3
Citizen
Posts: 54
Joined: Tue Jan 14, 2014 2:03 am

Re: Font Bug, what's the cause?

Post by dizzykiwi3 » Sat Jul 29, 2017 9:38 pm

bartbes wrote:
Sat Jul 29, 2017 8:42 pm
I remember there was a bug like this where some font data got corrupted. I think that was fixed a while back though. Are you on an old version?
The version was 10.1, I updated it now, I'll keep an eye out now.

User avatar
slime
Solid Snayke
Posts: 2853
Joined: Mon Aug 23, 2010 6:45 am
Location: Nova Scotia, Canada
Contact:

Re: Font Bug, what's the cause?

Post by slime » Sat Jul 29, 2017 9:49 pm

I believe 0.10.2 fixed that issue with this commit. At least, the symptoms look identical.

User avatar
dizzykiwi3
Citizen
Posts: 54
Joined: Tue Jan 14, 2014 2:03 am

Re: Font Bug, what's the cause?

Post by dizzykiwi3 » Mon Jul 31, 2017 12:12 am

slime wrote:
Sat Jul 29, 2017 9:49 pm
I believe 0.10.2 fixed that issue with this commit. At least, the symptoms look identical.
That does seem exactly like it! Many thanks!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 13 guests