Music and Sound problems

Questions about the LÖVE API, installing LÖVE and other support related questions go here.
Forum rules
Before you make a thread asking for help, read this.
Post Reply
prmottajr
Prole
Posts: 7
Joined: Sun Jun 21, 2009 1:40 pm
Contact:

Music and Sound problems

Post by prmottajr » Mon Sep 21, 2009 5:50 pm

I've got a simple pinball game using Box2D Love support for Ludum Dare 15, it was nice (but really simple table) however the music only plays in Linux. I had this same problem earlier but I thought it was a coding problem or something.

On Linux I set the frequency to 22K and the music was ok, but on windows that was an annoying buzz.

any idea ?

the game (with sound) can be found at http://www.paulomotta.pro.br/cavernball-with-music.love

User avatar
TechnoCat
Inner party member
Posts: 1611
Joined: Thu Jul 30, 2009 12:31 am
Location: Denver, CO
Contact:

Re: Music and Sound problems

Post by TechnoCat » Mon Sep 21, 2009 6:21 pm

It will not let me download it. The love linked appears to be a shortcut to download it. I'm confused.

EDIT: oops, my MIME type was all messed up for .love.

DOUBLE EDIT: Yeah, on Windows XP SP3 the sound is all screwed up. I heard what the wav was supposed to sound like. And it was not recognizable.

prmottajr
Prole
Posts: 7
Joined: Sun Jun 21, 2009 1:40 pm
Contact:

Re: Music and Sound problems

Post by prmottajr » Mon Sep 21, 2009 9:42 pm

However if you unzip the file and play the wav on Media Player everything goes fine.

I am confused with this behavior, maybe it is the windows dll files ?

User avatar
bartbes
Sex machine
Posts: 4946
Joined: Fri Aug 29, 2008 10:35 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Music and Sound problems

Post by bartbes » Tue Sep 22, 2009 6:13 am

I tested on Ubuntu Jaunty and I'm hoping the sounds aren't supposed to sound that way, so I guess it fails here too.

prmottajr
Prole
Posts: 7
Joined: Sun Jun 21, 2009 1:40 pm
Contact:

Re: Music and Sound problems

Post by prmottajr » Thu Sep 24, 2009 3:09 pm

Well that is odd... I tested with openSuSE 11.1 and 11.0 on more than one box, didn't get any problems. I will try to get an ubuntu box to test.

However I am still asking, did anybody had any sound problems with Love 0.5.0 ?

regards :)

User avatar
bartbes
Sex machine
Posts: 4946
Joined: Fri Aug 29, 2008 10:35 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Music and Sound problems

Post by bartbes » Thu Sep 24, 2009 3:14 pm

As said by the developers (including me, yay!) sound SUCKED in 0.5.0. For starters, we switched to OpenAL for audio display in 0.6.0 and we created our own lib to decode it. So no more SDL_mixer/SDL_sound, and believe me that solves a few problems. Though sound might not be all that better in 0.6.0, now at least we can fix something.

User avatar
osgeld
Party member
Posts: 303
Joined: Sun Nov 23, 2008 10:13 pm

Re: Music and Sound problems

Post by osgeld » Thu Sep 24, 2009 4:02 pm

prmottajr wrote: However I am still asking, did anybody had any sound problems with Love 0.5.0 ?
I never had any issues with sound on 0.5.0 and ubuntu cept for mp3's which were busted

prmottajr
Prole
Posts: 7
Joined: Sun Jun 21, 2009 1:40 pm
Contact:

Re: Music and Sound problems

Post by prmottajr » Fri Sep 25, 2009 12:37 pm

Well I had to compile SDL for the PowerPC so that it could run on openSuSE over the Playstation3, is there a release notes about 0.6.0 so that I can start the configuring phase ?

I am planning to provide the rpms for this stuff, but I am getting kinda stuck with many other tasks.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests