Page 1 of 2

Configuring Visual Studio with Babelua for LÖVE

Posted: Fri Jul 15, 2016 3:38 pm
by Eroica
Hi,

I switched from a Mac machine to a new Windows box, and would like to set up Visual Studio to work with LÖVE. I know that there's ZeroBrane Studio available for Windows (which I also used on the Mac), but I thought I'd give Visual Studio a try this time.

I configured Visual Studio and Babelua according to this topic: viewtopic.php?f=3&t=79884&p=181765&hili ... io#p181765

But my problem now is that I can't get the debugger to work (the main reason why I want to use Visual Studio). I can successfully run LÖVE using Babelua's "Run Without Debugging", but if I try to "Start Debugging" (F5), I get the following error message:

https://db.tt/jTuiwqmh

Here's my Babelua setup for this example project:

https://db.tt/SrbVEnBj

LÖVE itself has been installed to the standard directory on "C:\Program Files".

Did anyone have success with a similar setup, and can tell me maybe what settings I need to change?

Re: Configuring Visual Studio with Babelua for LÖVE

Posted: Wed Jul 20, 2016 7:51 am
by SiENcE
Did anyone have success with a similar setup, and can tell me maybe what settings I need to change?
Late reply, but maybe other people also wanted to know a solution?

Install BabeLua and after this, first start Visual Studio as Admin (important!; after this you can start VS as normal User).

Create a Lua Project, go to project settings and setup like this:

Image

Lua exe path: c:\Projects\0100\love.exe
Working path: c:\Projects\0100\game
Command line: ./

In Lua exe path you put Löve.
In Working path you put your project...main.lua should be there!

Have some fun with debugging lua :).

cheers

Re: Configuring Visual Studio with Babelua for LÖVE

Posted: Wed Jul 20, 2016 10:02 pm
by Mariscal
I did start VS as an Admin but still getting the same problem Eroica mentioned. If I run without debugger everything is fine, but otherwise I get the error message about "Error starting process love.exe"

I'm using VS 2015, the free edition.

Re: Configuring Visual Studio with Babelua for LÖVE

Posted: Wed Jul 20, 2016 10:41 pm
by SiENcE
Maybe you use Löve 64bit ?

Visual Studio is always 32bit :).

So just use Löve 32 bit.

Re: Configuring Visual Studio with Babelua for LÖVE

Posted: Wed Jul 20, 2016 11:12 pm
by Mariscal
I have the feeling it's going to be that, I'll try tomorrow and I'll let you now! Thanks! :D

Re: Configuring Visual Studio with Babelua for LÖVE

Posted: Fri Jul 22, 2016 7:02 pm
by Mariscal
SiENcE wrote:Maybe you use Löve 64bit ?

Visual Studio is always 32bit :).

So just use Löve 32 bit.
Yes, it did work! :awesome: I can finally debug properly, thanks so much!

Re: Configuring Visual Studio with Babelua for LÖVE

Posted: Sun Jul 24, 2016 9:09 pm
by SiENcE
No problem :). Good Luck, i think VS+Babelua is the best debug environment for löve.

Re: Configuring Visual Studio with Babelua for LÖVE

Posted: Mon Aug 01, 2016 11:56 am
by Eroica
:awesome: Thanks for your replies both of you! The problem was really caused by having the 64bit version of LÖVE installed. Now with the 32bit version, everything works!

Re: Configuring Visual Studio with Babelua for LÖVE

Posted: Sun Feb 12, 2017 4:51 pm
by phobos2077
Everything seems to work. But how do you set up code completion for the LOVE API?

Re: Configuring Visual Studio with Babelua for LÖVE

Posted: Wed Mar 01, 2017 5:27 pm
by terids
phobos2077 wrote:
Sun Feb 12, 2017 4:51 pm
Everything seems to work. But how do you set up code completion for the LOVE API?
I too would like to know this. As far as I can tell, this isn't possible yet? I hope I'm wrong :)