What's wrong?

Questions about the LÖVE API, installing LÖVE and other support related questions go here.
Forum rules
Before you make a thread asking for help, read this.
User avatar
Person
Prole
Posts: 39
Joined: Thu Jun 18, 2009 2:35 am

What's wrong?

Post by Person »

I downloaded 0.6 when it first came out, but it always quit before anything opened. I decided to get to the bottom of that now and pulled up a crash report from when it... crashed.

Dyld Error Message:
Library not loaded: /Users/bill/libs-ppc/lib/libmodplug.0.dylib
Referenced from: /Volumes/LÖVE/love.app/Contents/MacOS/love
Reason: image not found

this was found at the bottom and seems most likely to be the problem.

I ran it from the DMG on the desktop so I tried copying it to the desktop and running and got the same message... I remember it doing this even when I ran it with an actual game file too.

Do I need to download libmodplug?

P.S. 0.5 worked fine before
"Here's another curse for you, may all your bacon burn."
User avatar
bmelts
Party member
Posts: 380
Joined: Fri Jan 30, 2009 3:16 am
Location: Wiscönsin
Contact:

Re: What's wrong?

Post by bmelts »

That's... odd. That message is an artifact from when the OS X build used .dylibs for most of the third-party libraries, instead of frameworks. But... that problem should have been fixed. And I can't find that particular reference anywhere.

Try this, and tell me if it works: http://dl.dropbox.com/u/1830330/love.dmg
User avatar
Person
Prole
Posts: 39
Joined: Thu Jun 18, 2009 2:35 am

Re: What's wrong?

Post by Person »

Thanks for the replay but this doesn't work either. It opens and closes before even the first bounce on the dock. I don't get the option to see a crash report. Should I try running from a terminal? One this I noticed that might be helpful is that when I copy the app from the dmg it has a custom icon for the copy operation that is different from the icon of the app.
"Here's another curse for you, may all your bacon burn."
User avatar
bmelts
Party member
Posts: 380
Joined: Fri Jan 30, 2009 3:16 am
Location: Wiscönsin
Contact:

Re: What's wrong?

Post by bmelts »

That's really, really odd. You should at least get an error message.

You can try running it from the Terminal, you should then at least get a reason for it quitting. I don't have a PPC to test this on, and running it under Rosetta shows no unexpected results, so I'm relying on you here.
User avatar
Person
Prole
Posts: 39
Joined: Thu Jun 18, 2009 2:35 am

Re: What's wrong?

Post by Person »

Nothing. That's even odd for me. I'm on the desktop, type open love.app, the app opens and closes before it bounces once then the terminal instantly goes to a new line for me to type stuff into. Not even a single error message. Is there a specific command I should use or is it my computer specs? I will compile I nice list of that later I guess since that's the only thing I can think to do right now.

Power Mac G4 (1.25GHz)

Macintosh HD:
Capacity: 74.4 GB
Available: 14.55 GB
Writable: Yes
File System: Journaled HFS+
BSD Name: disk1s10
Mount Point: /

Graphics: ATI Radeon 9000 Pro

RAM: 1x256MB DDR SDRAM
2x512MB DDR SDRAM

*Update*
just tried the app on an intel macbook where it worked fine (nice splash screen by the way). So it isn't my internet or the app itself.
"Here's another curse for you, may all your bacon burn."
User avatar
bmelts
Party member
Posts: 380
Joined: Fri Jan 30, 2009 3:16 am
Location: Wiscönsin
Contact:

Re: What's wrong?

Post by bmelts »

:x

It could still be the app itself, if there's something awry with the PPC binary. But, it should work :|

What version of OS X are you running on your G4?
User avatar
Person
Prole
Posts: 39
Joined: Thu Jun 18, 2009 2:35 am

Re: What's wrong?

Post by Person »

Mac OS X 10.5.8

and that mad face is very angry looking!
"Here's another curse for you, may all your bacon burn."
User avatar
bmelts
Party member
Posts: 380
Joined: Fri Jan 30, 2009 3:16 am
Location: Wiscönsin
Contact:

Re: What's wrong?

Post by bmelts »

Here's a request: run LÖVE, let it crash. As soon as it does, open up /Applications/Utilities/Console.app, copy any messages with "love" in the Sender[PID] column, and paste them to a pastebin or something. Then either post the link here or PM me with it. Maybe that will contain some sort of elusive hint as to why LÖVE isn't working.
User avatar
Person
Prole
Posts: 39
Joined: Thu Jun 18, 2009 2:35 am

Re: What's wrong?

Post by Person »

I found crash notices!

http://pastebin.ca/1742084

is the URL.
"Here's another curse for you, may all your bacon burn."
User avatar
bmelts
Party member
Posts: 380
Joined: Fri Jan 30, 2009 3:16 am
Location: Wiscönsin
Contact:

Re: What's wrong?

Post by bmelts »

Hm.

Those aren't good (memory leaks never are), but they shouldn't cause LÖVE to crash. In fact, I get those on the Intel version as well, which runs just fine.

Thanks for pointing those out (I may have a fix for that), but they don't explain why LÖVE won't run. Did you get any other messages from love?
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: MrFariator and 44 guests