I need help with the compilation (Resolved)

Questions about the LÖVE API, installing LÖVE and other support related questions go here.
Forum rules
Before you make a thread asking for help, read this.
Post Reply
Leonardo2450
Prole
Posts: 4
Joined: Wed Jul 17, 2019 12:45 am
Location: Esta xd

I need help with the compilation (Resolved)

Post by Leonardo2450 » Wed Aug 14, 2019 12:08 am

I was compiling my game but for some reason this error comes out. Attached images of the code and the organization of the attached files.

Update 14/08
Apparently it was the Ñ that did not allow loading the file. Thank you all for your ideas.
Attachments
ScreenShot_20190814031248.png
ScreenShot_20190814031248.png (40.85 KiB) Viewed 103 times
ScreenShot_20190814031138.png
ScreenShot_20190814031138.png (21.86 KiB) Viewed 103 times
ScreenShot_20190814031115.png
ScreenShot_20190814031115.png (18.49 KiB) Viewed 104 times
Last edited by Leonardo2450 on Wed Aug 14, 2019 7:13 pm, edited 1 time in total.

User avatar
zorg
Party member
Posts: 2653
Joined: Thu Dec 13, 2012 2:55 pm
Location: Absurdistan, Hungary
Contact:

Re: I need help with the compilation

Post by zorg » Wed Aug 14, 2019 6:47 am

The issue could be one of two thing:
- Usually, if your file is not exactly called "leñador.png", including correct capitalization, löve won't be able to load it from a zip archive, since that (and other OS-es do as well) actually differentiates based on capitalization, whereas windows ignores that for some messed up reason. (the folders need to adhere to the same rules as well)
- Alternatively, the issue might be with the 'ñ' character, and you can test this with simply replacing it with something that's ascii-friendly, like 'n~' or '~n' or something, to test whether it still errors or not.
Me and my stuff :3True Neutral Aspirant. Why, yes, i do indeed enjoy sarcastically correcting others when they make the most blatant of spelling mistakes. No bullying or trolling the innocent tho.

User avatar
raidho36
Party member
Posts: 1833
Joined: Mon Jun 17, 2013 12:00 pm

Re: I need help with the compilation

Post by raidho36 » Wed Aug 14, 2019 6:57 am

As the error text says: the file you specified does not exist. Check if the file by that exact path and name is actually there. There shouldn't possibly be any unicode issues, but also try latin-only filenames.

User avatar
pgimeno
Party member
Posts: 1737
Joined: Sun Oct 18, 2015 2:58 pm

Re: I need help with the compilation

Post by pgimeno » Wed Aug 14, 2019 9:57 am

My guess is that the problem is with the ñ, since it correctly loaded 'calendario.png'.

There's an encoding problem somewhere, but it's difficult to tell where. There's the encoding used to save the source (Lua strings are binary), then the encoding used by PhysFS, then the encoding used by zip (if you're creating a .love file) and finally the filesystem encoding. Somewhere along that path there's a mismatch, that causes the ñ encoding to not match the filename.

If your source file is not in UTF-8, I'd try to convert it to UTF-8 first and see if that helps. If it doesn't, getting rid of the ñ would work best, e.g. use 'lenyador' instead of 'leñador'.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests